Community Abonneren
×

Webinar: voorzorgcirkels als antwoord op vergrijzing

De problemen die de toenemende vergrijzing met zich meebrengt zijn alleen in de samenleving op te lossen, met mensen die omzien naar elkaar en iets voor elkaar over hebben, aldus Henk Geene, initiatiefnemer van Voorzorgcirkels. Dit zijn groepjes van acht tot dertien mensen die op loop-of fietsafstand van elkaar wonen, waarin gezonde vitale ouderen zorgbehoeftige ouderen helpen.

Willemijn Krol is vanuit ROS Elaa betrokken bij het programma Positief Gezond Almere. De kern van dat programma is de zorg af te buigen om zorg te voorkomen als andere oplossingen mogelijk zijn. Toen ze in contact kwam met Henk, leerde Willemijn dat zijn aanpak in al zijn eenvoud precies is wat je moet willen bereiken om te voorkomen dat mensen om zorg gaan vragen. Almere heeft de ambitie om tot 190 voorzorgcirkels te komen.

Tijdens dit interactieve webinar gaat Mariette Reineke van Lorenz in gesprek met Henk Geene en Willemijn Krol over voorzorgcirkels. We gaan praten over wat het is, hoe het werkt, en over ervaringen uit de praktijk. Er is voldoende ruimte voor vragen.

Datum: donderdag 27 juni
Tijd: 12:00 – 13:00 uur

Er zijn geen kosten verbonden aan deze webinar. Meld je hier aan.
Kan je niet live aanwezig zijn? Meld je dan ook aan, dan ontvang je de opname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *